Downloads

Maak wachtwoord - Jacob Wubs
Jacob Wubs heeft een VBA-macro geprogrammeerd waarmee je sterke wachtwoorden kunt genereren. Hierbij kun je aangeven hoe lang de wachtwoorden moeten worden en hoeveel tekens/letters/cijfers de wachtwoorden moeten bevatten.
Download hier het zip bestand

Stenen - Jur Doorn
Ook Jur heeft een VBA-macro gemaakt voor een spel waarmee je 72 stenen op een bepaalde manier op een bord moet leggen. Kleur en vorm bepalen welke steen je naast een andere steen kunt leggen. Zodra je het spel afrondt wordt je score bijgeschreven in de Top 10.
Download hier het zip bestand

Diverse toepassingen - Peter Meulenmeester
Peter heeft verschillende toepassingen gestuurd. Met 40 jubileum (pvcf).html wordt vanaf een bepaalde datum afgeteld. Met Beeldkrant selectie kun je alle Beeldkrantberichten tussen twee datums selecteren en tonen. De overige inzendingen van Peter betreffen diverse VBA-macro's.
Download hier het zip bestand

Registratie Onderhoud Speeltuin - Lex Bakker
Lex heeft een uitgebreid registratie-systeem in VBA-Excel ontwikkeld voor een vrijwilliger van een wijkcentrum met een grote speeltuin. Meldingen zoals inspecties en onderhoud kunnen per toestel worden bijgehouden. Doordat de foto's van elk speeltoestel worden getoond kun je simpel een toestel selecteren. Meerdere vrijwliigers kunnen meldingen (via OneDrive) registreren/afhandelen.
Download hier het zip bestand

Nederlandse Fiscale Leerstukken Taxonomie (NFLT) - Jeroen Geradts
Jeroen heeft een prototype gebaseerd op native javascript en HTML5 voor taxonomie (systematische ordening) binnen de Belastingdienst. Een knap staaltje werk waarmee je niet alleen de fiscale taxonomie kunt raadplegen maar ook links kunt volgen naar wet- en regelgeving, zoekopdrachten kunt geven, delen van de taxonomie kunt exporteren naar Excel en allerlei content kunt laten classificeren naar de fiscale taxonomie. Het is geen programma voor de niet-fiscaal georiënteerde lezer maar voor geïnteresseerden zeker de moeite waard.
Download hier het zip bestand

Diverse programma's - Jan Krauth
Jan heeft vele verschillende programma's ontwikkeld en heeft regelmatig in Computeridee zijn browsels besproken gezien. Op zijn wel erg drukke website www.midipom.nl kun je overigens gratis al zijn programma's downloaden. Klik daar op Start en onder Gratis aan de rechterkant vind je diverse programma's van Jan.

 

Open Office
http://www.openoffice.org/nl/

Libre Office
https://nl.libreoffice.org/

 

Algemene informatie

Handleiding webwinkel PvCF

 

 Informatie MS-Office 2010

Documenten handmatig opmaken

Foutloos Nederlands met Office 2010

Installatie Office

Met Word 2010 aan de slag

Nieuw smoeltje Office 2010

Opmaak met stijlen en thema's Word 2010

Opties instellen Office 2010

Overstappen van Word 97 naar Word 2010

Tabellen maken met Office 2010

Weergave stijlen onder controle Word 2010

Wennen aan Office 2010

Filteren Excel 2010 Whats New

Snelonderdelen Word 2010

Draaitabellen Excell 2010

Maak je eigen Wordsjabloon


 Voor het lezen van PDF-bestanden is het noodzakelijk dat Adobe Acrobat Reader of een andere PDF-reader is geïnstalleerd. U kunt Adobe Acrobat Reader downloaden op (http://www.adobe.nl/products/acrobat/readstep2.html)